adra Nickli Üyeden Alıntı
Selamlar,
1.5 ay önce verdiğim Golf siparişimi beklemekteyim. Aralık ortası gibi teslim edilecek. Arabam 1.2 dsg, opsiyonlar ile birlikte 65000TL'ye gelecek. (Tabi zam olmazsa!) Uzun bekleme süresi insanın aklını karıştırmaya sebebiyet veriyor. Çevremden sürekli o paralara Golf mü alınır gibi tepkiler geliyor. Forumda şikayetleri okudukça da biraz tedirgin olmuyor değilim. Ayrıca genel olarak Golf'ün çok konforlu olmadığı ve sert bir süspansiyonu olduğu tartışılıyor. Spor sürüş için daha avantajlı olabilir ama ben konforlu olmasını tercih ederim.
Bir yandan sürekli şeytan dürtüyor. A180 ve A3 altenatiflerini göz ardı edemeyecek noktaya geldim ve nihayet bugün bayileri gezip biraz fikir sahibi olma fırsatı elde ettim. Gerçi kafam daha çok karıştı.
Özellikle A180 beni çok cezbetti. Liste fiyatına %2-3 indirim yapıyorlar. Benzinli otomatik Urban zeon far ile yaklaşık 85000'e geliyor, style olursa da 3000 civarı düşer sanırım. Yakıt tüketimi ise muamma, internette epey araştırdım ama tüketim değerlerinin etraflıca paylaşıldığı bir yer bulamadım.
A3'de de dizel otomatik ambition ve advance paket 85000 civarı fiyat verdiler. Xeon kit ile 90000'i buluyor ki A3 xeon ile güzel, yoksa eksik kalıyor araba bence. Her halükarda Golf ile arasında, benzer motor ve donanımlar ile değerlendirildiğinde, kabaca 15000TL fark çıkıyor. Bu fark bence A3 ve Golf'ü karşılaştırdığım zaman biraz fazla sanki. En azından A3, A180'de olduğu kadar beni etkilemedi diyebilirim. Bu arada çıkardıkları liste fiyatı üzerinden 20000TL (yirmibin!) indirim yapıyorlar. Ayıptır, bu fiyat şişirme neyin nesi anlayamıyorum.
Bu arada 1.16'da bir yandan göz kırpıyor. Genel görüşün aksine ben arabanın dışını oldukça beğeniyorum. Fakat içi gerçekten kötü. Net söylüyorum, Golf'ten kötü. Havalandırma ızgaraları olsun, tuşlar olsun, kadran ortasındaki gösterge olsun (hele o hiç olmamış) sanki çok daha alt segment bir arabadaymışsınız hissi yaratıyor. Ama konfor olarak çok olumlu yorumlar duydum hep. Fiyat olarak A180'den daha uygun olacağını tahmin ediyorum. Bugün 4 serisi lansmanı yüzünden bayi anacık babacık günüydü, fiyat bilgisi alamadım.
Velhasıl, anlayabileceğiniz gibi, kafam epey karışık. Yüksek donanım Golf tercih eden kullanıcıların yorumlarını merak ediyorum. Fiyat olarak o mertebelere çıktıktan sonra diğer 3 modeli niye düşünmediniz / tercih etmediniz merak ediyorum. Tabi ki bütçe meselesi herşey ama özellikle üst donanımlar ile Golf tercih edince, fiyat olarak A180 ve A3 seviyelerine de biraz yaklaşmış olunuyor. Neticide aynı fiyata A3 alma imkanı olsaydı sanmıyorum ki Golf tercih edilirdi. Üstüne bir miktar daha koyup ve belki donanımdan da biraz feragat ederek A3 ya da A180 almak beni şu anda çok cezbediyor, hatta her an şeytana uyabilirim!
Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı esirgemeyin lütfen.